Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs spalvingas meksikietiškos virtuvės restoranas – “Casa peligrosa”. Tai puiki vieta norintiems trumpam pabėgti iš apniukusio Vilniaus ir nusikelti į saulėtąją Meksiką. Restorane ne tik paragausite moderniai interpretuoto autentiško meksikietiško maisto, bet ir patirsite tikrą apsilankymo šioje egzotiškoje šalyje jausmą. Vos įžengus pro duris pasitiks tradicinės Meksikos muzikos garsai, šviesos ir žaismingumo atmosferą kuriančios geltonos šimtmečių istoriją skaičiuojančio buvusio vienuolyno patalpų sienos ir spalvingi bei linkmi dekoro elementai. Personalas čia draugiškas ir rūpestingas, padavėjai papasakoja apie kiekvieną patiektą patiekalą.
Restorano meniu nėra gausus, tačiau tai yra "Casa peligrosa" privalumas, o ne trūkumas, nes bus lengva išsirinkti patiekalus ir visi produktai garantuotai bus švieži.
Užkandžiai
Vakarienę pradėti “Casa peligrosa” siūlo nuo užkandžių:
- Guakamolė;
- Kesadiljos su čorizo dešra, sūriu, svogūnų salsa, pagardintos laimo sultimis;
- Tiršta ir soti pozolė sriuba su barbekiu kiauliena, čorizo dešra, apibarstyta kalendromis;
- Tostados su krevetėmis – ant meksikietiškos tortiljos patiektas gaivus krevečių užkandis;
- Mažieji kalmarai – šiek tiek aštrumo turintis kalendromis ir laimo sultimis pagardintas jūros gėrybių patiekalas;
- Šukučių sevičė – tai termiškai neapdorotų šukučių patiekalas, pasižymintis lengvu ir gaiviu skoniu, kuriam pikantiško saldaus poskonio suteikia arbūzai.
Pagrindiniai patiekalai
- Aštuonkojis patiekiamas su degintu sviestu, saldžiomis bulvėmis, ridiku ir kitais priedais;
- Saldžiosios bulvės – vegetariškas pasirinkimas, patiekiamas su pupelės, granatu ir moliūgo sėklomis, pagardintas kalendrų aliejumi;
- Barbekiu ėriuko koja – burnoje tirpstanti sodraus skonio mėsa tiekiama su šviežiomis salotomis, kukurūzų koše, naminėmis kukurūzų tortiljomis, kalendra ir laimu.
Takų padėklai
Vakaro patiekalu neabejotinai taps takų padėklas. Jis patiekiamas su keturiomis naminėmis kukurūzų tortiljomis, todėl puikiai tinka dalintis. Pritrūkus tortiljų paplotėlių galima užsisakyti papildomai. Patiekalą kiekvienas gali susikurti pats iš ant padėklo patiektų daugybės ingredientų. Atskiruose indeliuose patiekiama guakamolė, svogūnų salsa, salsa verde, kiti padažai, taip par smulkinti ridikėliai ir svogūnai.
Taigi patiekalo komponavimas tampa puikia kulinarine kelione, kupina atradimų ir bandymų. Mažesnei kompanijai siūlomas kuklesnis šių patiekalų variantas – dviejų takų lėkštė.
Galima rinktis iš keturių skirtingų takų padėklų:
- Barbekiu jautiena – tai pikantiško dūmo skonio plėšyta jautiena;
- Barbekiu kiauliena ir čorizo dešra;
- Tigrinės krevetės;
- Saldžiosios bulvės – vegetariškas pasirinkimas.
Desertai
Desertai šiame restorane gurmaniški, pagaminti su meile, subtilaus, ne pernelyg saldaus skonio. Siūloma paskanauti šių desertų:
- Keptas bananas – gardus skrudintas bananas traškia plutele, patiekiamas su sėklomis, šokoladiniu padažu ir kokosiniais ledais;
- Kukurūzų crème brulee pagardintas laimo žievele.
Gėrimai
Atskiro paminėjimo nusipelno gėrimų meniu su daugybe meksikietiškų gėrimų pasirinkimų. Galima paragauti meksikietiško alaus, amerikietiškų vynų, daugybės rūšių tekilos ir, žinoma, kokteilių. Svečių mėgstamiausi neabejotinai yra klasikiniai šio regiono kokteiliai - margarita ir vaisinė margarita, kurią galima rinktis mangų arba pasiflorų skonio. Didelė kompanija gali užsisakyti visą asotį vaisinės margaritos.
Įvertinimai
- 2022 m. Casa Peligrosa buvo pripažintas vienu iš TOP 5 “Gastronomijos savaitės” restoranų.
- 2023 tablein.lt TOP 3
Darbo laikas
- Pirmadienį – penktadienį nuo 17 iki 23 val.
- Šeštadienį nuo 13 iki 23 val.
- Sekmadienį nuo 13 iki 22 val.
Rezervacija
Rezervacijos priimamos telefonu +37052030461.