„Gastronomika“ – Vilniaus senamiestyje, Bokšto skvere nuo 2015 m. veikiantis restoranas, kuriam vadovauja garsus šefas Liutauras Čeprackas. Jis mokėsi „Le Cordon Blue“ mokykloje Meksike, patirties sėmėsi Ispanijoje trijų „Michelin“ žvaigždučių Martino Berasetequi restorane ir vienos žvaigždutės „Kokotxa“ restorane San Sebastiane. Tai aukščiausio lygio restoranas, siūlantis fine dining patirtį. Meniu „Gastronomikoje“ keičiamas maždaug kas tris mėnesius, kas kartą jis bus labai skirtingas.
Kiekvienas patiekalas čia turi savo istoriją. Degustacinės vakarienės metu Liutauras Čepackas skatina žmones pamiršti ko jie nevalgo ir ką mėgsta, leistis į nepamirštamą gastronominį nuotykį ir patirti nuostabių emocijų. „Gastronomikoje“ patiekalams naudojami išskirtinės kokybės ingredientai, atvežti iš įvairių pasaulio šalių: Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir net Japonijos.
Restorane yra dvi skirtingos erdvės: pagrindinė erdvė, kurioje gali vakarieniauti iki 45 svečių ir privati salė, skirta renginiams iki 18 svečių. „Gastronomikoje“ žavi ne tik išskirtiniai patiekalai, bet ir aplinka bei meno kūriniai (Agnės Kišonaitės, stiklo meno propaguotojo Remigijaus Kriukio bei fotomeninko Antano Sutkaus darbai).
Vakarieniaujantiems siūloma:
- A la Carte meniu;
- Degustacinis meniu;
- Vegetariškas degustacinis meniu (užsakomas iš anksto, likus ne mažiau nei 12 val. iki rezervacijos laiko).
Didysis degustacinis meniu
Didžiojo degustacinio meniu kaina 120,00 Eur. Priderintų vynų kaina 65,00 Eur. Didįjį degustacinį meniu sudaro:
Šefo užkandžiai;
Duona ir sviestas;
Gelsvė su kukurūzų kremu, žirneliais ir drakono vaisiumi;
Šukutės su žaliuoju kariu ir traškia vištienos odele;
Otoro tartaras su riebiuoju tunu, juodaisiais trumais bei bulvėmis (+29,00 Eur);
Virtiniai su baravykais, kaštainiais ir trumais;
Foie gras su obuoliai, petražolėmis ir perlinėmis kruopomis;
Jūsų velnias su nduja, pupelėmis ir petražolėmis
arba
Avienos nugarinė su mėtomis, salikornija, ožkos sūriu
arba
Wagyu A5 jautiena iš Kagoshima Japonijoje su salyklu, kriaušėmis ir avižomis (+45,00 Eur);
Earl Grey arbata su juodaisiais serbentais ir šokoladu
arba
Peletrūnas su ananasu ir morengu;
Mini desertai.
Mažasis degustacinis meniu
Mažojo degustacinio meniu kaina 90,00 Eur. Priderintų vynų kaina 50,00 Eur. Mažąjį degustacinį meniu sudaro:
Šefo užkandžiai;
Duona ir sviestas;
Gelsvė su kukurūzų kremu, žirneliais ir drakono vaisiumi;
Otoro tartaras su riebiuoju tunu, juodaisiais trumais bei bulvėmis (+29,00 Eur);
Virtiniai su baravykais, kaštainiais ir trumais;
Jūsų velnias su nduja, pupelėmis ir petražolėmis
arba
Avienos nugarinė su mėtomis, salikornija, ožkos sūriu
arba
Wagyu A5 jautiena iš Kagoshima Japonijoje su salyklu, kriaušėmis ir avižomis (+45,00 Eur);
Earl Grey arbata su juodaisiais serbentais ir šokoladu
arba
Peletrūnas su ananasu ir morengu;
Mini desertai.
A la Carte meniu
Restorana svečiams taip pat siūloma rinktis patiekalus iš a la Carte meniu:
- Gelsvė su kukurūzų kremu, žirneliais ir drakono vaisiumi;
- Otoro tartaras su riebiuoju tunu, juodaisiais trumais bei bulvėmis;
- Virtiniai su baravykais, kaštainiais ir trumais;
- Jūsų velnias su nduja, pupelėmis ir petražolėmis;
- Avienos nugarinė su mėtomis, salikornija, ožkos sūriu;
- Befstrogenas iš Wagyu A5 jautienos, pagardintas trumais;
- Wagyu A5 jautiena iš Kagoshima Japonijoje su salyklu, kriaušėmis ir avižomis;
- Earl Grey arbata su juodaisiais serbentais ir šokoladu;
- Peletrūnas su ananasu ir morengu.
Aprangos kodas – smart casual.
Vaikai iki 10 m. neįleidžiami. Atskiro meniu vaikams nėra, jie renkasi patiekalus iš bendro meniu.
Darbo laikas
Antradienis – sekmadienis nuo 17 iki 23 val.