Gero maisto akademijos, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos bei žurnalo “Geras skonis” 30 geriausių Lietuvos restoranų reitinge restoranas “Džiaugsmas” nuo pat atidarymo buvo lyderis ir 2018 m. bei 2019 m. užėmė 1-ąją vietą, o 2023 m. šiame reitinge užėmė 2-ąją vietą. 2024 m. restoranas tapo vienu iš keturių Lietuvos restoranų, įvertintų viena “Michelin” žvaigždute.
“Džiaugsmui” vadovauja Lietuvoje gerai žinomas virtuvės šefas Martynas Praškevičius, kuris tiki, kad virtuvėje visko galima išmokti pačiam. Nors anksčiau nėra dirbęs nei “Michelin” įvertintuose nei garsiuose restoranuose, jis tapo vienu labiausiai vertinamų šefų Lietuvoje. Prieš atidarydamas “Džiaugsmą” Martynas Praškevičius dirbo “Stereo 45”, “Briusly”, dalyvavo kulinariniame projekte “Virtuvės mitų griovėjai”. Pirmuoju jo su partneriu restoranu tapo “Stebuklai”, antruoju – “Džiaugsmas”.
Geriausiai restoraną “Džiaugsmas” apibūdinantys žodžiai: svetingas, sezoniškas, kūrybiškas.
Restorane gaminamas tikras, geras, skanus ir suprantamas maistas iš šviežių sezoninių produktų. Nors meniu nuolat kinta, nuo pat restorano atidarymo išlikę legendiniai “Džiaugsmo” patiekalai: kiaulienos šonkauliai, karbonadas, lašiniai su duona, pomidoras su uogomis ir pistacijų kremu.
Produktus restoranui tiekia vietos ūkininkai, kuriuos Martynas Praškevičius pažįsta asmeniškai. Patiekalus papildo siūlomi natūralūs vynai. Kitas svarbus “Džiaugsmo” ypatumas – dauguma patiekalų pritaikyti dalintis ir valgyti rankomis.
Meniu
Kadangi restoranas meniu keičia atsižvelgamas į sezoną, patiekalų pasirinkimas jame nuolat kinta. Pristatome 2024 m. gegužės meniu, kuris padės susidaryti įspūdį, ko galima tikėtis restorane.
Užkandžiai
- Raugintų daržovių dubenėlis;
- Vamzdelis, rūkyto ungurio kremas, marinuotas pankolis, česnakų laiškai;
- Kvietinis krepšelis, sūdyta antis, stracciatella kremas, trešnės, žalieji šparagai, pomidorai, tonka pupelės, bazilikas;
- Salyklo krepšelis, oto ragu, karamelizuotos morkos, kumino padažas;
- Kraujinė spurgytė, lašiniai, acto pudra, garstyčių padažas;
- Kukurūzinis krepšelis, jaučio uodegos, marinuoti svogūnai, kukurūzų ir sūrio padažas;
- Sūrio traškutis, jautienos tartare, sūrio kremas;
- Skrudinta duona, obuolių uogienė, sūdyti lašiniai.
Pagrindiniai patiekalai
- Žalieji šparagai, pistacijų kremas, vytinti ikrai, kietasis sūris, marinuoti svogūnai, jelapenai;
- Virtinis su ožkos pieno sūrio ir ožkos pieno rikotos įdaru, žuvies sultinio ir guajillo pipirų padažas, žirnelių, morkų ir jūros dumblių salotos;
- Jūrinio karšio ceviche, žuvies sultinio ir guajillo pipirų padažas, marinuoti moliūgai, marinuoti svogūnai, jūrų žolės;
- Baltieji šparagai, marinuota skumbrė, juodųjų sezamų sėklų padažas, lėtai kepti pomidorai, jūros dumbliai kombu;
- Jautienos tartare, keptas cukrinis kaulas, rūkytų kiaušinių trynių padažas, rauginti serbentai, gruzdintos petražolės;
- Otas, šukučių musas, žuvies sultinio ir kaffir laimo lapų padažas, pavasarinės daržovės;
- Triušiena, triušienos sultinio padažas, džiovintos slyvos, saliero šaknis, bulvių piurė;
- Kiaulienos antrekotas, žaliųjų pipirų padažas, valgomieji danteniai, gražgarstės, kietasis sūris;
- Veršienos čiobrialiaukė, veršienos sultinio padažas, sezoninės daržovės, karališkieji trimitai;
- Jautienos išpjova, Porto vyno padažas, morkos, nameko grybai, kininiai bastučiai;
- Jautienos šonkauliai, Porto vyno padažas, sezoninės daržovės, bulvių apkepas su sūriu.
Desertai
- Krapų ledai, krapų biskvitas, rabarbarai, pistacijų stiklas;
- Salyklo panna cotta, balto šokolado putėsiai, kmynų ledai;
- Obuolių pyragaitis, maskarponės kremas, aguonų ledai;
- Varškės spurgytės, sūdyta karamelė.
Už 86 Eur restorane galima užsisakyti degustacinę vakarienę.
Restorane “Džiaugsmas” parduodami dovanų kuponai degustacinei vakarienei dviems arba keturiems asmenims.
Vasarą galima vakarieniauti ne tik viduje, bet ir lauko terasoje.
Darbo laikas
Pirmadieniais – šeštadieniais nuo 17 iki 23 val.
Kontaktai
Tel.: +370 631 11153
El. paštas: booking@dziaugsmas.com