Gero maisto akademijos, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos bei žurnalo “Geras skonis” 30 geriausių Lietuvos restoranų reitinge “Gaspar’s” jau senokai patekdavo į pirmąjį dešimtuką, o 2023 m. užėmė 1-ąją vietą.
Nedidelis restoranas gamina modernios šiuolaikiškos europietiškos virtuvės patiekalus, derindamas ją su Indijos virtuve. “Gaspar’s” vadovauja šefas Gaspar Fernandes. Įkvėpimo restorano šeimininkas semiasi iš savo gimtinės – Goa regiono Indijoje. Gaspar yra baigęs prestižinę „Le Cordon Blue“ kulinarijos mokyklą, dirbęs prestižinio golfo klubo „Wentworth Golf Club“ virtuvėje Londone. Apsilankę „Gaspar‘s“ pasijausite lyg nuvykę trumpų atostogų į egzotišką šalį.
Restoranas „Gaspar‘s“ patiks eksperimentuoti linkusiems gero maisto mėgėjams. Patiekalams išskirtinį skonį suteikia paslaptyje laikomi unikalūs prieskoniai iš Goa regiono. Restorano virtuvė naudoja tik aukščiausios kokybės ingredientus, o patiekalai ruošiami su ypatigu rūpesčiu ir meile. Produktus „Gaspar‘s“ tiekia maži vietiniai ūkiai, naudojami tik ekologiški kiaušiniai.
Restorano meniu rasite žuvies, mėsos, jūrų gėrybių ir vegetariškų patiekalų. „Gaspar‘s“ nestovi vietoje, meniu nuolat keičiasi priklausomai nuo sezono, nes naudojami tuo metų laiku užauginti produktai. Nuolatiniams restorano svečiams tai suteikia progą išbandyti vis naujus skonius.
A la carte meniu
Užkandžiai
- Laukiniai smidrai, voveraitės, svogūnų ir parmezano traškutis, karamelizuotų svogūnų putėsiai su prieskoniais;
- Neapdorota japoniška hamachi, ridikėliai, cantaloupe melionų ir citrusinių vaisių padažas, jalapeno aliejus;
- Mėlynpelekio tuno nugarinė ir otoro papilvė, jūros ežių padažas, raugintos žaliosios paprikos, meškinis česnakas;
- Neapdorota ir apkepta elniena, kreminis kiaušinio trinys, foie gras emulsija, deginti porai;
- Ant grilio kepta didelė jumbo krevetė su česnaku ir sviestu, koncentruotų pomidorų ir raudonųjų pipirų karis;
- Ant grilio keptas aštuonkojis, ant grilio keptų kukurūzų kremas, rūkytų ungurių padažas;
- Naan duona.
Pagrindiniai patiekalai
- Tandoori briedžiukų grybai, paneer sūris, Goa raudonieji ryžiai, laukiniai grybai, grybų traškutis;
- Šefo specialus žuvies patiekalas, cukinijos žiedas su žuvies ir krevečių putėsiais, vietiniai pavasariniai žalumynai, artišokų kremas, sepijų padažas;
- Ant grilio kepta Iberico kiaulienos nugarinė su kaulu, feijoada, cikorijų ir apelsinų salotos;
- Ispaniška jautienos nugarinė, bulvės su garstyčiomis, deginti salotų lapai, raudonojo vyno padažas.
Desertai
- Juodojo kardamono karamelinis pudingas flan, kesar mangų putėsiai, indiškos vanilės ledai;
- Vietinio ūkio braškės, šafrano kremas, braškių ir aviečių šerbetas, sviestinių sausainių ir braškių traškutis, kardamono ir pieno puta.
Darbo laikas
- Antradienis – penktadienis 17 – 21.30 val. (priimami paskutiniai svečiai);
- Šeštadienis 13 – 21.30 val. (priimami paskutiniai svečiai);
- Sekmadienis 13 - 19 val. (priimami paskutiniai svečiai).
- Po 17 val. restorane laukiami tik vyresni nei 6 metų vaikai.
Degustacinis meniu
6 patiekalų degustacinis meniu patiekiamas trečiadieniais – šeštadieniais nuo 17 iki 20.30 (priimami paskutiniai svečiai). Vakarienės trukmė 3 – 3,5 val. Meniu nuolat kinta, priklausomai nuo sezono, turimų aukščiausios kokybės produktų ir šefo fantazijos.
Degustacinės vakarienės pavyzdys
- Šefo komplimentai;
- Šukutė, pomidorų šatnis, žaliosios marinuotos braškės;
- Ant grilio kepta langustino uodega, langustinų bisque;
- Aštuonkojis, Goan oranžinis masala padažas;
- Sezoninė žuvis, kario padažas, ryžių traškučiai;
- Sausai brandintos jautienos nugarinė su raudonojo vyno, briedžiukų ir pipirų padažu;
- Desertas;
- Šerbetas;
- Saldainių selekcija.
Degustacinės vakarienės kainos
- Degustacinio meniu kaina – 95 Eur asmeniui;
- Prie patiekalų priderinti vynai – 55 Eur asmeniui;
- Prie pateikalų priderintas Premium klasės vynas – 95 Eur asmeniui.
Rezervacijos priimamos telefonu +370 657 07050.